Närbild på Sveriges rikes lag. Foto: Julia Forsberg/Sveriges Radio
Arkivbild. Foto: Julia Forsberg/Sveriges Radio

Kvinna misshandlade sina grannar i Trollhättan

Först försökte hon knivhugga en bekant. Sedan anföll hon sina grannar. Därför döms kvinnan som är i 25-årsåldern till fängelse av Vänersborgs tingsrätt.

Det var i april i fjol som en kvinna anföll en manlig bekant med kniv i centrala Trollhättan. Vittnen såg hur kvinnan gjorde flera utfall med kniven mot mannen.

I förhör med kvinnan sade hon att mannen ska ha provocerat henne och kallat henne fula saker men att hon inte haft för avsikt att skada honom.

Dagen efter knivincidenten hittade några grannar kvinnan liggandes utanför bostaden. När de tänkte ringa 112 blev kvinnan väldigt arg och gav sig på grannarna med sparkar och slag.

Den ena grannen var nyopererad i buken och tog emot en spark mot magen. Den andra grannen fick ett slag mot armen. Kvinnan sade i förhör att hon inte mindes händelsen.

Vänersborg tingsrätt dömer kvinnan till tio månaders fängelse för försök till grov misshandel, misshandel och för ringa narkotikabrott.

Kvinnan ska också betala skadestånd till sina grannar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".