Sveriges rikes lagbok med domarklubba. Foto: Henrik Montgomery/TT
Foto: Henrik Montgomery/TT

Hårdare tag mot diskriminering efter nyår

Björn Andersson: Man ökar kraven
1:36 min

Diskrimineringslagen skärps från och med årsskiftet. Då blir det tuffare för arbetsgivare som nu måste ta hänsyn till fler diskrimineringsgrunder.

– Tidigare har de här åtgärderna omfattat kön, etnisk tillhörighet och religion eller annan trosuppfattning, säger Björn Andersson, som är utredare hos Diskrimineringsombudsmannen.

Från att tidigare ha gällt tre diskrimineringsgrunder i arbetslivet och fem inom utbildningsområdet, gäller sju inom bägge områdena från och med 1 januari.

De sju diskrimineringsgrunderna är kön, könsidentitet eller könsuttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning och ålder.

Företag med minst 25 anställda får nu också ett ökat krav på aktivitet jämfört med tidigare.

– Det finns nu ett krav på att undersöka, analysera och sedan vidta åtgärder. Tidigare fanns det utrymme för ett mer passivt förhållningssätt, säger Björn Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".