Bandy Gripen Johan Grahn
Johan Grahn Foto: Tobias Wireby/Sveriges Radio

Säsongen kan vara över för Gripens nyckelspelare

Johan Grahn: Läget ser inte superljust ut
0:47 min

Bandyspelaren Johan Grahn, som spelar i Gripen Trollhättan, skadades allvarligt i gårdagens match mot Villa Lidköping och riskerar nu att missa resten av säsongen.

Det var under matchen som Johan Grahn fick en skridskoskena på benet. Skenan skar enda in till benet en bit ovanför foten och Gripenspelaren ska i kväll opereras.

Enligt Gripens ordförande Stellan Edström är läkarna orolig för att muskeln som gör så att man kan lyfta foten är skadad.

– Det finns en risk att han missar resten av säsongen, det är i alla fall lång rehabiliteringstid, säger Edström, som var med Grahn på sjukhuset i natt.

Nu kan det bli så att Gripen försöker värva in en ny anfallare.

– Det här är ett stort avbräck sportsligt. Vi får sitta ner och fundera på vad vi ska göra. Det kan bli aktuellt med att försöka låna eller värva in spelare, säger Edström

Johan Grahn är en viktig kugge för Gripen som kämpar om att hålla sig kvar i elitserien. Han har hittills gjort 13 mål i årets elitserien, vilket är en tredjedel av alla Gripens mål.

Uppdatering

När P4 Väst pratade med Johan Grahn i morgonprogrammet låg han i väntan på ultraljud på Mölndals sjukhus.

– Det sista jag hörde var att läkarna inte är helt säkra på att de hittat alla senor, så de ska se nu om det behövs ytterligare operationer, säger han.

 Johan Grahn har tidigare aldrig missat en match på grund av skador.

– Det är mycket som snurrar fram och tillbaka, detta är ingen situation jag är van vid, det är aldrig kul att missa en match.

Vad gäller framtidsutsikterna har Johan Grahn inte hunnit tänka så långt ännu, men säger till P4 Väst att det är självklart att han vill tillbaka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".