Arena Vänersborg
Arkivbild. Foto: Cecilia Bäcklund/SR Väst

Misstänks för grov våldtäkt i Arena Vänersborg

Kammaråklagare Robert Beckard: Det har använts våld
1:35 min

En kille under 18 år misstänks nu för en grov våldtäkt mot barn. Våldtäkten ska ha skett i Arena Vänersborg tidigare i år.

Det var i början av januari som våldtäkten skedde inne i Arena Vänersborg och nu finns det en misstänkt gärningsman. Offret är en flicka under 15 år.

– Han misstänks för att ha haft sex med en person som är under 15 år. Jag har rubricerat det som grov våldtäkt mot barn, eftersom det har använts våld vid tillfället, säger kammaråklagare Robert Beckard, till P4 Väst.

Den misstänkte var under en kortare tid anhållen, men på grund av hans ålder beslutade åklagaren att inte begära honom häktad.

Däremot är den misstänkte gärningsmannen nu omhändertagen av sociala myndigheter.

– Det är ett tvångsomhändertagande som sociala myndigheter har möjlighet att göra, säger Beckard.

Enligt polisen skedde våldtäkten i ett utrymme inne i arenan, men åklagaren vill inte gå in på några detaljer.

– Jag vill inte berätta fler detaljer om själva händelsen eftersom utredningen fortfarande pågår och det finns fortfarande personer att höra i utredningen, säger han.

Hur mår flickan?

– Hon mår inte bra naturligtvis. men jag kan inte gå in på detaljer om vad hon har sagt, säger han.

Han vill heller inte svara på om våldtäkten skedde under någon evenemang i Arena Vänersborg, där bland annat bandy spelas.

Säkerheten inne på Arena Vänersborg har nu förstärkts.

– Väktarna har dubblerats sedan händelsen, och sen har vi bättrat på det vi kallar för skalskydd så att allmänheten inte har tillträde på obehörig tid, säger Ronny Irekvist, säkerhetssamordnare på Vänersborgs kommun.

Dessutom har kommunen ansökt om att kunna använda ordningsvakter istället för väktare, då en ordningsvakt har större befogenheter och till exempel kan utföra gripanden.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".