Två polisbilar vid Kronogården i Trollhättan
Foto: Victor Jensen/Sveriges Radio

Pistolman gripen efter misstänkt gisslandrama

"Insatsstyrkan gick in på adressen och anträffar den misstänkte"
1:04 min

Efter larm om en gisslansituation ryckte polisens insatsstyrka ut till Kronogården. Nu har polisen gripit en man som ska ha tagit sig in en kvinnas lägenhet i Trollhättan.

Strax efter femtiden på onsdagmorgonen larmar en kvinna från en lägenhet i Kronogråden. 

Enligt polisen ska larmet handla om att en man ska ha tagit sig in i kvinnans lägenhet med ett pistolliknande vapen i handen.

– Kvinnan blev väldigt rädd och sprang ut i trapphuset, säger polisens presstalesman Ulla Brehm.

I lägenheten ska kvinnan ha haft en manlig bekant. Medan kvinnan lämnar bostaden för att ringa polisen är den bekante mannen kvar i lägenheten.

Förundersökningsledare Karl-Johan Främling vid Trollhättepolisen berättar för P4 Väst att polisen först bedömde händelsen som en gisslansituation. Därför kallades polisens insatsstyrka till platsen.

– Vi befarade att gärningsmannen var beväpnad och var kvar på platsen. Därför åkte vi ut med insatsstyrkan och förhandlare.

När polisen kom till lägenheten hade den beväpnade mannen försvunnit. Däremot visade det sig att kvinnans bekant är efterlyst och han omhändertas. 

– Han är inte efterlyst för brott, utan för att han ska vara någon annanstans, säger Ulla Brehm. 

Efter sökande i området kunde polisen gripa den misstänkt beväpnade mannen, som ska vara i 30-årsåldern. Mannen är känd av polisen sedan tidigare, men hur vill förundersökningsledare Karl-Johan Främling inte uttala sig om. I samband med gripandet har polisen hittat ammunition – men inget vapen.

– Nu görs en husrannsakan på adressen, säger förundersökningsledare Karl-Johan Främling.

Händelsen har anmälts som grovt olaga hot och brott mot vapenlagen. Polisen ska förhöra mannen så snart det är möjligt, uppger de på sin hemsida.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".