Thomas Bodström
Thomas Bodström besöker P4 Väst-studion i Uddevalla. Foto: Julia Forsberg/Sveriges Radio

Bodström om anhörigas kritik mot nya boken

"Läsaren ska ha samma underlag som domstolen"
0:55 min

Den tidigare justitieministern Thomas Bodström har släppt sin bok om det mycket uppmärksammade trippelmordet i Uddevalla.

Thomas Bodström har skrivit boken tillsammans med Olof Lampers. Där går de igenom vad som ledde fram till skotten och tecknar också en berättelse om utvecklingen i Sverige.

Men, boken har väckt anstöt hos de anhöriga. Systern till ett av mordoffren tycker att det är respektlöst att skriva boken, utan att prata med de närstående. 

Enligt Thomas Bodström var det ett medvetet val att inte prata med de anhöriga i förväg. De båda författarna ville ha samma information som domstolen hade.

– Läsaren ska själv få avgöra om domstolen gjorde rätt eller fel. Då kan inte vi ha en massa ny information från åklagare, anhöriga och advokater, säger Thomas Bodström.

Han har inte heller pratat med några anhöriga efter att boken blev klar. 

– Nej, jag är försiktig, men om någon vill prata med mig, går det utmärkt att höra av sig till min advokatbyrå och jag träffas gärna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".