Bild på bostadsområdet Kronogården
1 av 3
Foto: Peter Olsson/Sveriges Radio
Lennart Sandberg, äldre man med stort vitt skägg står i förgrunden framför hyreshus i Kronogården.
2 av 3
Lennart Sandberg som bor i Kronogården vill att polisen vistas mer i området för att få en dialog med ungdomarna som bråkar. Foto: Joel Hansson
Peter Asp, informationschef i Trollhättans stad står framför en tegelvägg
3 av 3
Peter Asp, informationschef i Trollhättans stad säger att de inte var beredda på våldsamheterna i Kronogården den här gången. Foto: Joel Hansson, Sveriges Radio

Kommunen ryter ifrån: Nu får det vara nog

Trollhättans informationschef Peter Asp: En stor frustration
0:27 min

Efter gårdagens våldsamma incidenter i stadsdelen Kronogården sitter polisen i samtal med kommunen. Där diskuteras bland annat trygghetsskapande åtgärder.

– Det här uppträdandet är helt oacceptabelt.

Så säger Peter Asp, Trollhättans informationschef, om de våldsamma incidenterna som inträffade i Kronogården under söndagskvällen. Och han sätter ned foten och menar att det får vara nog nu.

–  Vi kan inte ha det så här. Det finns en stor frustration hos oss i kommunen. Vi har medarbetare i området  – hemtjänstpersonal som börjar bli rädda att gå till jobbet. Personalen måste kunna få utföra sitt jobb, säger han.

Under förmiddagens möte har kommunen och polisen diskuterat om vad som hände på Kronogården igår kväll och hur de ska gå vidare för att inte oroligheterna ska eskalera ikväll. 

Polisen kommer under dagen att finnas på plats på Kronogården i Trollhättan efter nattens upplopp där ett 30-tal ungdomar under tre timmar bland annat sköt raketer mot väktare, eldade däck och kastade sten mot en polisbil.

När P4 Väst pratar med Rickard Fremark, chef för polisen i östra Fyrbodal, förklarar han att det är så kallade trygghetsskapande åtgärder som nu sätts in. 

Lennart Sandberg som bor i Kronogården tror att många ungdomar med rötter i andra länder ser på polisen som fiender. Han tror att polisen skulle tjäna på att skapa dialog med bråkstakarna som han kallar dem.

– Polisen behöver lära sig att agera på ett vettigt sätt. Då skulle de kunna vara här oftare och kunna småprata.

Relaterat

Mer om Kronogården

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".