Surströmmingsattack mot Kronofogdens kontor

0:19 min

Kronofogden, Skatteverket och Försäkringskassans servicekontor i Uddevalla hittade i morse surströmming i sina brevlådor. Trots sanering hänger stanken kvar och händelsen är polisanmäld.

– Det var morgonpersonalen som kände lukten och upptäckte att någon kastat ner surströmming i vår brevlåda, säger Leif Bäckström på Kronofogdemyndigheten i Uddevalla.

Men Kronofogdemyndigheten var inte ensam av att drabbas av den okända gärningspersonens sillvrede. Även Skatteverket och det lokala servicekontoret för Försäkringskassan, som ligger alldeles i närheten, har drabbats.

Sillattacken är polisanmäld som skadegörelse, men det har inte framförs något hot eller meddelande i samband med händelsen.

– Vi vet inte vem som har gjort detta, men det kan ju vara någon som är missnöjd med myndigheterna, säger Leif Bäckström till P4 Väst.

På Kronofogden har lokalerna redan sanerats, men surströmmingslukten skrubbas inte bort så lättvindigt.

– Det lär nog ta några dagar innan den försvinner, konstaterar Leif Bäckström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista