Skugga av en man i tunnel.
Arkivbild. Foto: Hasse Holmberg / TT

Polisen vädjar: Hjälp oss hitta gärningsmannen

Polisens presstalesman Thomas Fuxborg: Vi vill gärna förebygga vidare angrepp
0:31 min

Efter ett överfall i centrala Uddevalla i onsdags vänder sig polisen till allmänheten för att få tips.

Det var i onsdags klockan 22.40 på kvällen som en 40-årig kvinna ska ha blivit sexuellt angripen av en man som troligtvis förföljt henne en stund. Incidenten ska ha skett på Västgötavägen i Uddevalla 

Utav okänd anledning ska mannen ha avbrutit angreppet och försvunnit från platsen. Kvinnan klarar sig utan skador men chockades.

Efter incidenten kontaktade kvinnan polisen och en anmälan om försök till våldtäkt är upprättad.

Nu söker polisen vittnen till händelsen. Signalement på mannen, som är mellan 25-30 år, finns på polisens hemsida. Enligt polisens presstalesman Thomas Fuxborg är ett av syftena med att gå ut med signalement att upplysa allmänheten. 

– Vi vill inte att det händer något allvarligt i helgen och vi inte har gått ut och upplyst om att det här faktiskt har hänt. Vi vill gärna förebygga så att man är medveten och upplyst om att det här har hänt.

Vad gör ni för att få tag i mannen?

– Vi går ut med den här informationen och söker vittnen. I nuläget vet vi inte vem mannen är, men vi vill gärna ha tips och iakttagelser från allmänheten, säger Thomas Fuxborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".