Närbild på Sveriges rikes lag. Foto: Julia Forsberg/Sveriges Radio
Arkivbild. Foto: Julia Forsberg/Sveriges Radio

Döms till fängelse för drogad vansinnesfärd

En man i Mellerud dömdes under tisdagen till fyra månaders fängelse för bland annat grov vårdslöshet i trafik.

Det var i slutet av februari i år som mannen skulle köra från Mellerud till Trollhättan.

Längs vägen körde mannen in i refuger, räcken, kantstenar och ett hus innan ett framdäck lossnade och vansinnesfärden fick ett stopp. 

Då gick han ur sin bil och tog sig in i en annan. Där stal han frimärken, en bilstereo och en bilbarnstol, varpå han lämnade bilen.

Med hjälp av ett järnrör ska han sedan ha försökt krossa en bilruta. Och när polisen kom till platsen en stund senare – vittnen tillkallade polis – ska han ha försökt att istället krossa rutan med en kniv. 

Vid kontroll visade det sig att mannen var narkotikapåverkad. I hans byxficka hittade polisen 23 patroner och i en strumpa 65 lugnande tabletter.

Ingen skadades av mannens framfart men tingsrätten skriver i sin dom att mannen allvarligt och medvetet utsatt andra för livsfara.

Vänersborgs tingsrätt dömde under tisdagen mannen för stöld, försök till stöld, grov vårdslöshet i trafik, olovlig körning, rattfylleri, narkotikabrott, brott mot vapenlagen samt brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål. Nu väntar fyra månader i fängelse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".