Joakim Lamotte.
Joakim Lamotte. Foto: Pressbild/

Joakim Lamotte: Jag ville gå min egen väg

"Jag tröttande på det traditionella sättet"
1:55 min

Via livesändningar och inlägg på sociala medier rör han upp känslor. Hjärtumsbördige Joakim Lamotte besökte P4 Väst och pratade om sitt arbete.

– Sedan ett och ett halvt år tillbaka har jag bestämt mig för att helt gå min egen väg, säger Joakim Lamotte. 

Lamotte har under flera år arbetat på bland annat SVT. Nu har han börjat göra en ny form av journalistik, bland annat via sociala medier. 

– Jobbar man på SVT får man inte ha några egna åsikter, men det har ju alla, berättar Joakim Lamotte som en av orsakerna till att han lämnat SVT. 

Om han ser sig mest som opinionsbildare eller journalist vill han inte svara på. 

– Men man måste ju skilja på om jag gör ett åsiktsinlägg eller ägnar mig åt journalistik. Men det är ju inte så lätt alltid, det förstår jag, berättar Joakim Lamotte vidare. 

Via bland annat Facebook, sänder Joakim Lamotte ut sina live-reportage. Han har bland annat sänt ifrån upplopp i Trollhättan. Men han vet inte om hans sändningar påverkar människor. 

– Jag vet inte. Givetvis kan det vara så, men alternativet är ju att inte åka dit och jag vill visa folk hur det ser ut där, säger Joakim Lamotte. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".