Per Johansson handbollstränare från Uddevalla. Bild: Camila Astorga Díaz/P4 Väst Sveriges Radio
Per Johansson, handbollstränare från Uddevalla. Bild: Camila Astorga Díaz/P4 Väst Sveriges Radio

Skandalscener när svensklag gick vidare i Champions League

Det blev en stökig tillställning när svensklaget CSM Bukarest mötte ungerska Ferencvaros i CL-kvarten. Tränaren, Per Johansson från Uddevalla, fick en annorlunda upplevelse.

Det var en hetlevrad upplevelse som Per Johansson fick i sin andra matchen som tränare för CSM Bukarest när laget mötte Ferencvaros i returmötet i Champions League-kvartsfinalen i förrgår.

- Det hamnade ju öl och piss på vår målvakt, sen kom det in lite tändare och mynt och språkbruket hade lite övrigt att önska också, säger Per.

- Men när man pratar med tjejerna efteråt så säger de att det är så här det är, berättar han.

Anledningen till publikens beteende har att göra med att hemmalaget Ferencvaros höll på att tappa matchen, och då agerade publiken för att det skulle bli ett avbrott i matchen så att Bukarest skulle komma ur rytmen.

Hur tog er målvakt, Paula Ungureanu, det hela?

- Linnea (Torstensson) kom till mig och sa "du behöver inte oroa dig Per, för det löser hon". Hon har varit med om de här stormatcherna så många gånger, och det visade sig faktiskt vara rätt, säger Per.

Trots allt, var Bukarest samlade och lugna och verkade ha förväntat sig att det kunde bli en hetlevrad stämning under matchen.

Förutom Per Johansson och Linnea Torstensson spelar också Isabella Gulldén i det rumänska mästarlaget. Och kvartsfinalen vanns av CSM Bukarest, som nu får fortsätta i slutspelets final four.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".