Närbild på en polisjacka med polisens emblem.
Arkivbild. Foto: Bertil Ericson/TT

Ytterligare två häktade efter kidnappning i Dalsland

Åklagare: Vill inte gå in på omständigheter
1:01 min

Två personer, en man och en kvinna, är misstänkta för att ha varit med och kidnappat en kvinna i Dalsland förra veckan. De båda har nu häktats.

Sedan i lördags sitter två personer häktade för grov misshandel och människorov, och nu finns alltså misstankar om att ytterligare två personer varit inblandade.

– Jag vill inte gå in på omständigheterna för det råder förundersökningssekretess och det är viktigt att det inte kommer ut uppgifter om utredningen, säger Caroline Fransson, åklagare.

Det handlar om en man i 20-årsåldern och en kvinna i 45-årsåldern. De anhölls på långfredagen och begärdes häktade misstänkta för människorov och grov misshandel.

Mannen blev häktad på sannolika skäl misstänkt för människorov, men rådmannen ansåg inte att det fanns tillräckligt med bevis för att häkta honom för grov misshandel.

Rådmannen motiverade beslutet med att mannen blivit utpekad av en medmisstänkt och att det finns meddelanden som visar att han kan ha varit med när kvinnan kidnappades.

Kvinnan häktades på sannolika skäl misstänkt för båda brottsrubriceringarna, människorov och grov misshandel.

Det var i början av förra veckan som en kvinna i Dalsland blev allvarligt misshandlad med tillhyggen och kidnappades. Totalt sitter nu fyra personer häktade för att ha varit inblandade i brottet.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".