Martin Karlsson från Kungshamn är finalist i P4 Nästa Väst 2017
Martin Karlsson skriver musik på vintrarna när hans arbete som skeppare går för lågvarv. Foto: Julia Forsberg/Sveriges Radio
P4 Nästa 2017

Martin från Kungshamn är finalist i P4 Nästa Väst

Martin Karlsson – Nu Är Du Inte Här
3:56 min

44-årige Martin Karlsson från Kunghamn får ta några dagars ledigt från jobbet som skeppare. Han är nämligen den sista av de fem finalisterna i P4 Nästa Väst.

Sms-rösta: p4väst (mellanslag) låt2 till 72250

För tio år sedan lämnade Martin Karlsson det hektiska storstadslivet och tv-karriären i Stockholm. Istället tog han över familjeföretaget och navigerar numera passagerarbåtar i Sotenäs skärgård.

– Det är på vintern, när båtarna ligger still, som jag komponerar musik, säger Martin Karlsson.

Tidigare har han mest spelat på mindre tillställningar.

– Men musikintresset har ökat och jag tänker börja ge konserter nu i år, säger han.

Hur skulle du beskriva låten du tävlar med i P4 Nästa?

– Det är en berättande visa som handlar om en man vars fru hastigt går bort. Låten handlar om hur han hanterar sorgen och saknaden.

Sms-rösta: p4väst (mellanslag) låt2 till 72250

Mellan den 15 maj och den 3 juni kan du sms-rösta på bidraget.


 FAKTA: Martin Karlsson

  • Martin är 44 år och har två små barn
  • Är född och uppvuxen i Göteborg. Han läste på filmskola i Stockholm och träffade sin blivande fru när de jobbade tillsammans på en tv produktion
  • Han flyttade till Kungshamn för tio år sedan för att driva familjeföretaget vidare

Mer om P4 Nästa Väst

Resultatet i P4 Nästas lokala finaler och riksfinal avgörs av publikens sms-röster, kombinerade med jurygruppers. Dessa röster omvandlas till poäng utifrån inbördes placering i respektive röstningsgrupp och vägs sedan samman till ett gemensamt poängresultat från publiken och juryn.

Om du vill sms-rösta i P4 Nästa är kostnaden 3 kr/röst + eventuell trafikavgift. Du kan rösta max 10 ggr/abonnemang/röstningsomgång. Det antal röster du bidrar med registreras i röstningssystemet under förutsättning att du angett rätt röstningsnummer och -prefix när du röstade. 

För att få ett svarsmeddelande som bekräftar att din röst registrerats behöver ditt telefonnummer vara kopplat till en betaltjänst som t ex WyWallet som hanterar kostnaden för svarsmeddelandet. Din röst räknas även om du inte får något svarsmeddelande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".