En bil och en lastbil var inblandade i trafikolyckan.
Olyckan inträffade mellan Grästorp och Lidköping. Foto: Torbjörn Axelsson Westy Foto

Ung man död efter krock på 44:an

Polisen: Personbilen på fel sida
0:33 min

En 20-årig man dog och tre personer skadades efter en krock mellan en lastbil och personbil på väg 44 mellan Grästorp och Lidköping på söndagen.

Totalt var fem personer inblandade i olyckan, fyra personer i personbilen och en i lastbilen. Samtliga skadade fick föras till sjukhus, uppger jourhavande förundersökningsledare Erika Magnusson.

Enligt polisen så är personerna som färdades i personbilen från Trollhättan.

Lastbilschauffören var oskadad men chockades vid olyckan.

— Personbilen har kommit över på fel sida vägen, men det är oklart varför eller hur, säger Erika Magnusson

Olyckan inträffade på söndagseftermiddagen på väg 44 mellan Grästorp och Lidköping. Enligt Trafikverket påverkades trafiken mycket vid olycksplatsen fram till sjutiden på söndagskvällen. 

Sahlgrenska sjukhusets presstjänst uppger för P4 Skaraborg att läget för den 25-åriga kvinnan som fördes till sjukhus med ambulanshelikopter fortfarande är allvarligt men stabilt. Hon vårdas fortfarande på Sahlgrenska.

En man i 68-årsåldern vårdas under måndagen på sjukhuset i Lidköping med medelsvåra skador enligt Skaraborgs sjukhus presstjänst.

Under söndagen fördes en 20-årig man till Näl med lindriga skador.

Anhöriga till den avlidne mannen ska vara underrättade. Polisen misstänker inte något brott i samband med det här olyckan.. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".