Bild på Åsa Bräck som driver en bröllopsbutik i Grebbestad.
Åsa Bräck driver en bröllopsbutik i Grebbestad. Foto: Jimmie Schewenius/Sveriges Radio

Personlighet och blått årets bröllopstrender

1:22 min

Om du ska svara ja till din älskling i år vet Åsa Bräck i Grebbestad hur du bäst klär dig till vigseln.

I över 30 år har Åsa Bräck varit i bröllopsbranschen. Och i sin butik i Grebbestad har hon ett fluffigt hav av klänningar i olika modeller och kostymer i starka färger. Det avspeglar också årets trender.

– Du kan välja utifrån din personlighet. Och det är allt från en stor prinsessklänning till en ljuv och enkel, säger Åsa.

När det gäller mäns klädsel ska det vara något i en blå nyans, och då en blå kostym.

För den som vill prova bröllopskläder är Åsas råd att komma med ett öppet sinne.

– Vi börjar med att prova ut vad det är som passar din kropp och din personlighet. För att försöka ha på sig en klänning som du har sett på bild som inte passar på din kropp, då kommer du att vara så obekväm, förklarar Åsa Bräck.

Budgeten då? En brudklänning i butiken kan kosta allt från 2 500 kronor upp till 40 000 kronor.

Även om klädseln är viktig på bröllopsdagen, så får man inte glömma skorna. Och trots att det finns djärva, höga klackar väljer oftast bruden nåt annat.

– Faktiskt är det den tråkigaste skon de flesta väljer med en rejäl bra klack så man ser glad ut hela dagen och inte går och har ont i fötterna, säger Åsa Bräck.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista