Drottninggatan efter terrordådet i STockholm
Drottninggatan efter terrordådet i STockholm. Foto: Fredrik Persson/TT

Marie från Trollhättan död efter terrorattacken

Informationschefen i Trollhättan: Det är oerhört tragiskt
0:48 min

Marie Kide från Trollhättan som vårdats på sjukhus efter terrorattacken på Drottninggatan i Stockholm har avlidit.

66-åriga Marie Kide från Trollhättan är det femte dödsoffret i terrorattacken. Hon var politiker och också anställd av Trollhättans stad som lärare på Kronan.

Dödsfallet bekräftas av Trollhättans informationschef Peter Asp.

– Hon har tyvärr avlidit här på morgonen. Det är oerhört tragiskt och Trollhättans stads tankar går till familjen, säger han till P4 Väst.

– Vi har vetat om sedan det hände att det har varit väldigt allvarligt, säger han.

Det kommer bli någon form av minnesstund på arbetsplatsen i dag.

– Vi går med sänkta huvuden i dag, säger Peter Asp.

I ett pressmeddelande från Miljöpartiet i Trollhättan, där Marie Kide var medlem, skriver kommunalrådet Esther O'Hara att det är en stor sorg.

"Marie lämnar ett stort tomrum efter sig, hon var en kvinna med stort hjärta och civilkurage. Marie, som var Miljöpartiets ledamot i Trollhättans Utbildningsnämnd, ställde alltid upp för barnen, och för de utsatta i samhället. Hon spred värme och kärlek omkring sig och det var ett privilegium att arbeta ihop med henne. Vi saknar henne djupt. Våra tankar är med Maries familj i denna svåra stund.", står det i pressmeddelandet.

Även Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin och Isabella Lövin skickar sina tankar till Marie familj.

”Jag träffade Marie senast när jag besökte hennes skola i Trollhättan. Det var så tydligt att hon var en lärare som fick och gav eleverna respekt, trodde på dem och gav dem kraft att tro på sig själva. Nu har hon ryckts ifrån sina elever, nära och partikamraterna lokalt i Trollhättan. Våra tankar är med dem idag. Det är människor som Marie som på riktigt bygger Sverige. Hon är saknad.”, skriver Gustav Fridolin i en kommentar på partiets hemsida.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".