Magnus Kronvall
Magnus Kronvall, chef för område Medicin i NU-sjukvården Foto: Maria Lundberg/Sveriges Radio

Vårdchefen: Parkinsonföreningen är välkommen att föreläsa

"Ett utmärkt förslag"
1:09 min

"Parkinsonpatienter får gärna komma och berätta om sina erfarenheter av vården på Näl". Det säger Magnus Kronvall, chef för område Medicin i NU-sjukvården.

När Conny Kristoffersson, ordförande i föreningen för Parkinsonsjuka i norra Älvsborg/Bohuslän, var inlagd på Näl blev han sjukare eftersom personalen inte klarade att ge honom hans mediciner i rätt tid. Han menar att de inte känner till hur viktigt det är:

– Ja de behöver mer information, just om Parkinson och hur medicinerna ska tas. Vi kommer gärna ut och berättar om detta. Om hur viktigt det är med klockslagen.

Parkinsonföreningen är ofta ute och föreläser på vårdhem och i äldreomsorgen. Sjukdomen är komplicerad, och det är inte helt enkelt att ställa in medicinerna så att de hjälper. De var det som blev fel när Conny Kristoffersson blev inlagd på Näl och tvingades lämna över kontrollen av medicineringen.

Magnus Kronvall, chef för område medicin i NU-sjukvården välkomnar erbjudandet:

– Det låter ju som ett alldeles utmärkt förslag. Patienter är specialister på sin egen sjukdom.

– Vi försöker ju mer och mer få med oss patienter och patientföreningar för att få deras synpunkter och stöd för att kunna förbättra vården för dem, säger Magnus Kronvall.

Mer om Parkinson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".