Salongsägaren Elias Achy utanför sin salong där en ung man gick bärsärkargång och slog sönder salongens fönster. Under dagen har Elias fått dit nya fönster.
Salongsägaren Elias Achy utanför sin salong där en ung man gick bärsärkargång och slog sönder salongens fönster. Under dagen har Elias fått dit nya fönster. Foto: Skoob Salihi/Sveriges Radio

Frisören efter förstörelsen: Jag är fortfarande i chock

"Detta kommer sitta i länge"
1:03 min

En ung man blev missnöjd med sin klippning. Då gick han ut, hämtade en stol från en uteservering och krossade salongens tre skyltfönster.

Salongsägaren Elias Achy kan inte fatta att det hänt.

– Jag är fortfarande i chock. Jag har jobbat som frisör i 25 år, jag har aldrig varit med om något sånt här, säger Elias Achy.

När den unga mannen krossade det första fönstret, sprang Elias Achy in i salongen igen och tog kvinnan som jobbar där och två kunder in i personalrummet och låste dörren.

Han gick sedan ut och sa till den unga mannen, som då hade krossat salongens tre fönster, att han ringt polisen. Den unga mannen satte sig enligt Elias Achy lugnt ned och sa att han skulle vänta.

Polisen kom och nu misstänks den unga mannen för skadegörelse.

Elias Achy säger att han och kvinnan som jobbar där är starka och att de inte vill vika sig, men han säger också att attacken på hans frisörsalong satt sina spår.

– Det är inte roligt, det tror jag kommer sitta länge innan jag kan släppa det, säger Elias Achy.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".