Bild från Sjuntorp
Polisen har spärrat av området där en väktare blev attackerad natten till lördagen i Sjuntorp. Foto: Maria Forsgren/Privat

Oklart om skjutvapen använts vid väktarattack

Polisen är fortsatt mycket förtegen om fallet i Sjuntorp men säger att det inte är säkert att det var ett skjutvapen som avlossades mot väktaren natten till i lördags.

Polisen i Trollhättan är fortsatt mycket förtegen kring attacken mot en väktare vid ett boende för ensamkommande flyktingbarn.

– Vi kan bara säga att vi håller fortsatta förhör med inblandade och har så gjort sedan igår och det är en ansenlig mängd förhör. Vidare har vi säkrat vissa spår. Det säger förundersökningsledare Carl Johan Främling, pressansvarig vid polisen i Trollhättan till P4 Väst.

Han säger vidare till P4 Väst att man känt till att det förekommit visst hot mot boendet sedan några dagar och tillägger också att den nuvarande brottsrubriceringen "dråpförsök" kan komma att ändras beroende på hur utredningen fortskrider.

Christer Fuxborg, pressansvarig vid polisen i Västra Götaland säger att man i nuläget inte helt säkert kan säga att det var ett vapen som avlossades mot väktaren.

– Vi har inte hittat några tomhylsor eller annat på platsen som tyder på det, så det kan vara något annat som låtit som skott.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".