Silhuett av en man som röker
Rester av den tunga drogen heroin hittades på HVB-hemmet. Arkivbild. Foto: Matilde Campodonico/AP/TT

Heroin hittat på HVB-hem i Sjuntorp

1:24 min

Den tunga drogen heroin ska ha rökts av en boende på HVB-hemmet utanför Trollhättan. Kommunen ser allvarligt på händelsen.

– Det är inget vi accepterar och det är absolut nolltolerans mot droger på våra boenden och så fort det kommer till vår kännedom har vi vidtagit åtgärder enligt våra rutiner, säger Peter Asp som är informationsansvarig på Trollhättans stad, till P4 Väst.

Det har hänt mycket den senaste tiden kring HVB-hemmet i Sjuntorp, som är ett boendet för ensamkommande flyktingbarn.

Bland annat upplevde kommunen en hotbild mot boendet och satte in väktare, men det visade sig att det var polisens civilspaning som kommunen upplevt som hotfull.

Något polisen själva har erkänt bland annat berodde på flera missar från deras sida och nu ska man ändra sina rutiner.

Nu kan P4 Väst berätta att i samband med att polisen sedan gjorde en husrannsakan mot boendet så hittades rester av den tunga drogen heroin. En drog som är mycket beroendeframkallande.

Misstankarna som polisen nu utreder handlar om att en av de boende ska ha rökt heroin inne på boendet, som har personal på plats dygnet runt.

Trots personal på plats är det svårt att förhindra att droger tar sig in på boendet menar Peter Asp.

– Vill någon smuggla in något att röka eller dricka så kan man absolut göra det, det är inte så svårt. Det här är inget fängelse och de boende visiteras inte, säger han.

Den boende misstänks ha använt narkotikan, personen ska inte misstänkas för att ha sålt den eller för att ha haft ett lager.

I stället så finns misstankar om att heroinet har sålts av någon utanför boendet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista