Fotbollsskolan i Munkedal sparkar igång sommarlovet

1:50 min

Munkedals fotbollsskola är igång, igen. Arrangemanget har varit ett återkommande inslag i kommunen sedan i början av 1990-talet.

Munkedals fotbollsskola började i dag och pågår tills på torsdag. Totalt är det 186 spelare och ledare som samsas på tre fotbollsplaner kring Munkedals IP. 

   Vanessa Hansson, Erik Heggenes, Saga Fredgren och Simon Strömberg är fyra av deltagarna. De ser fram emot lek, träning och matchspel. 

– Det är roligt, man får ju träffa nya kompisar, säger Saga Fredgren

Erik Heggenes håller med om att det är roligt att träffa nya vänner. Dessutom gillar han att vara utomhus och spela när vädret är fint. I dag har Simon Strömberg och hans vänner fått lära sig att dribbla och skjuta på mål. Någon som siktar högt med sina fotbollsdrömmar är Vanessa Hansson.

– Jag önskar att jag blir en stor idol, som Neymar eller Asllani, säger hon

Men det är inte bara fotboll som står på schemat. Barnen och ungdomarna får dessutom besök av bland annat kyrkan och räddningstjänsten. 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista