Viktor Kilbo från Lysekil jobbar med de visuella delarna för världskända DJ:s och besökte P4 Väst för att berätta om det
1 av 2
Viktor Kilbo från Lysekil reser runt hela världen i sitt jobb som visual director och VJ, virtuell DJ. Foto: Susanne Nobel/Sveriges Radio

Viktors hobby tog honom ut i världen

3:05 min

Viktor Kilbo åker planeten runt med världskända artister för att bygga grafiken som syns bakom dem på scen.

På onsdagsmorgonen kom han direkt från Paris för att gästa P4 Västs studio, och morgonprogrammet med Tommy Öster och Susanne Nobel.

– Jag kom precis hem från Lollapalooza i Paris, och innan det var vi i Polen och Belgien för Tomorrowland och Sunrise festival , berättar Viktor Kilbo.

Arbetet som visual director och VJ innebär att Viktor Kilbo sitter hemma och producerar 3D-grafik, som han därefter styr live för artister på olika scener runt om i världen.

– Det började med att jag var tolv år och gjorde hemsidor, och sen fastnade jag för det grafiska.

– Vi producerar allt material innan, sen åker vi med och synkar det med musiken så det ser bra ut och blir en show, säger Viktor Kilbo.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista