Trump hotar med "eld och raseri"

3:53 min

P4 Västs säkerhetspolitiska kommentator Per-Erik Korström säger att det inte är fel att vara lite orolig över ordkriget mellan Donald Trump och Nordkoreas regim.

USA:s president Donald Trump trappade på tisdagskvällen upp retoriken mot Nordkorea och hotade med "eld och raseri som världen aldrig tidigare skådat" om landet fortsätter sina kärnvapentester.

– Vi ska väl vara lite oroliga, här har vi ju två presidenter vars kunskaper i och vilja att använda diplomati är lika med noll, säger Per-Erik Korström.

Den amerikanske presidentens uttalande kom efter underrättelserapporter om att Nordkorea nu lyckats tillverka en tillräckligt liten kärnvapenspets för att den ska kunna fästas på långdistansrobotar, och har blivit kraftigt kritiserat i USA av såväl demokrater som Trumps republikanska partikamrater.

– Det som är oroande är ju att den ena är världens mäktigaste överbefälhavare, och den andra har ju gjort skramlat med krigstrummorna i decennier, om man räknar med hans företrädare och pappa och farfar i Nordkorea.

– Det har ju accelererat helt klart och vi ska vara oroliga, men fortfarande tror jag nog att det är långt kvar till att någonting ska hända faktiskt; att militära medel ska användas, säger Per-Erik Korström.