Åska orsakade många bränder

Det brann i en villa i Åsen i Dals Ed nu på morgonen. Enligt brandkåren var den en mindre brand, som startade i huset ena vägg. Branden är nu släckt och huset klarade sig. Vad som orsakade branden är oklart, men brandkåren misstänker att åskan låg bakom. Det har varit fler bränder i området i samband med åskvädret.
Uddevalla brandkår fick, vid niotiden i går kväll, larm om att åskan slagit ner i en villa på Femöringsgränd, ovanför Dalaberg, i Uddevalla. Det började brinna på vindsvåningen och den blev utbränd. Efter att branden släckts har brandkåren, varit kvar ända till nu på morgonen för att ha efterbevakning. Brandkåren i Vänersborg fick rycka ut på flera automatlarm, som utlöstes av åskan under lördagskvällen. En villa i Näset, utanför Vargön, drabbades av blixtnedslag. Elledningar förstördes, men det uppstod aldrig någon brand och huset klarade sig. Tidigare på lördagen brann det i en villa i Västra Tunhem. Det var en mindre brand vid taknocken på huset och den kunde släckas snabbt. Också där klarade sig huset.Polisen misstänker att branden osakats av glöd som spritt sig när man försökte elda i spisen. På Sotenäs var det en gräsbrand vid 18 - tiden, men enligt polisen var det barns lek med elden, som låg bakom den branden.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista