Avgör fotbollsmatch – byter klubb samma kväll

1:49 min

Först avgjorde Petrit Zhubi matchen för IFK Uddevalla med sitt 1-0-mål mot Vårgårda. Senare samma kväll skrev 29-åringen på för IK Oddevold.

Det var en händelserik fredagskväll för fotbollsspelaren Petrit Zhubi.

Med tjugo minuter kvar av IFK Uddevallas möte med Vårgårda i herrarnas division två skjuter han 1-0 som visar sig bli segermålet.

Samma afton skriver 29-åringen på för IK Oddevold som spelar i division ett södra.

Med bara halvtimmen kvar till stängning av sommarens transferfönster i den svenska fotbollen blev övergången klar.

– Vi är jätteglada att Petrit har kommit till oss. Jag vill tacka IFK Uddevalla som har varit hjälpsamma i processen, säger Johan Ederwall som är klubbchef i IK Oddevold.

Övergångar i sista minuten händer vanligtvis när de europeiska storklubbarna förhandlar i slutet av det internationella transferfönstret.

– Så här sent har jag aldrig gjort klart en spelare. Vi trodde att vi skulle lyckas göra klart det men när man sitter och väntar en halvtimme innan fönstret stänger och övergången inte är godkänd så är det klart det är nervöst, säger Johan Ederwall till P4 Väst.

Klubbchefen är nöjd med övergången och kallar Petrit för en "Oddevoldare".

– Han tillför rutin och ledaregenskaper. Vår tränare Janne Carlsson känner Petrit sedan tidigare och han tillför mycket även i det offensiva spelet, avslutar Johan Ederwall.