Grebbestad vann seriefinalen

2:11 min

Grebbestad var starkast i toppmötet med FC Trollhättan. Jonas Henriksson avgjorde matchen med sitt 3-2-mål.

Två poäng skiljde mellan Grebbestad och FC Trollhättan inför lördagens seriefinal, och det var tabellettan Grebbestad som kopplade greppet i den första halvleken inför ett fullsatt Siljevi.

– Det var en match med mycket kamp och intensitet, många känslor. Det visades att det gällde en hel del, säger Grebbestads tränare Matti Demegård till p4 Väst.

Anton Henriksson öppnade målskyttet och från straffpunkten ökade Jonas Henriksson på till 2-0 innan domaren blåste av den första halvleken.

Men 2-0 ledningen i paus visade sig vara skör då Trollhättan pressade på i den andra halvleken och både reducerade och kvitterade matchen.

– Trollhättan gör några förändringar, blir lite rakare i sitt spel medan vi blir passiva i vårt försvarsspel och väldigt korta i våra anfall. Så dem fick tryck på oss, det är bara att erkänna, säger Matti Demegård.

Men med tio minuter kvar klev 40-årige Jonas Henriksson fram och avgjorde med sitt 3-2-mål – hans andra mål i matchen och 10:e totalt denna säsong.

– Han betyder målproduktion. Han betyder också med sin erfarenhet från högre nivåer att vad som krävs i matcher och framförallt i matcher när det gäller en hel del som det var igår, beskriver tränare Demegård sin skyttekung. 

Segern var Grebbestads första efter uppehållet efter två mållösa matcher i rad.

– Det här var inte mer tre poäng än någon annan match, så vi ska inte övervärdera just denna matchen. Men det var viktigt att få göra mål igen, så det kändes bra, säger Matti Demegård.

I och med segern är Grebbestad nu uppe på 40 poäng – fem före FCT som är trea, och tre poäng före jagande Karlstad BK.

I andra änden av tabellen förlorade Skoftebyn hemma mot Stenungsund. Laget ligger elva i tabellen och har fyra poäng ner till strecket.