Närbild på en polisjacka med polisens emblem.
Arkivbild. Foto: Bertil Ericson/TT

Misstänkt för skjutning i Brastad känd av polisen

Sten-Rune Timmersjö: Alldeles för många vapen ute
0:42 min

En man i 30-årsåldern är misstänkt för mordförsök alternativt dråpförsök efter en skjutning i Brastad i Lysekil i helgen. Mannen nekar till brott.

Utredningen av vad som låg bakom lördagens skjutning i Brastad fortsätter.

– Vi ska hålla en del förhör under dagen och våra tekniker ska utföra undersökningar, både på plats och sådant som de tagit med sig från platsen, säger Sten-Rune Timmersjö.

Polisen har hört flera personer och fått olika uppgifter om motivet. Två personer skadades i samband med skottlossningen och det står klart för polisen att de inblandade är bekanta med varandra sedan tidigare, även om det inte är klart hur väl de känner varandra. 

Varför den anhållne hade med ett vapen till platsen kvarstår också för polisen att utreda.

– Det är alldeles för många vapen ute och det verkar inte som att människor drar sig för att använda skjutvapen, säger Sten-Rune Timmersjö, gruppchef på grova brott i Fyrbodal.

Den misstänkta, en man i 30-årsåldern, är känd av polisen sedan tidigare och nekar till brottsanklagelserna. Michael Hansson är mannens försvarsadvokat.

– Han har gett en förklaring till ett händelseförlopp, mer än så kan jag inte säga i dagsläget eftersom det råder förundersökningssekretess, säger Michael Hansson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".