Jan-Olof Olsson, ordf IFK Vänersborg
Jan-Olof Olsson, ordförande i IFK Vänersborg, är positivt inställd till att få arrangera bandy-VM i Vänersborg. Foto: Peter Olsson/Sveriges Radio

IFK Vänersborg och kommunen positiva till bandy-VM

"Vi har fått indikationer på att vi ligger bra till"
0:35 min

Bandy-VM 2019 för herrar ser ut att hamna i Vänersborg. Både IFK Vänersborg och kommunen är positiva till att eventuellt arrangera mästerskapet.

Turneringen skulle ha arrangerats i Irkutsk i Ryssland. Men eftersom den nya inomhushallen där mästerskapet skulle ha spelats inte kommer att stå klar i tid så kan VM i stället komma att spelas i Sverige.

Vänersborg, som var med och arrangerade VM 2013, är svenska bandyförbundets hetaste alternativ.

– Beslutet om att få arrangera VM är inte formellt fattat, men vi är en stark intressent och vi har fått indikationer på att vi ligger bra till, säger Jan-Olof Olsson, ordförande i IFK Vänersborg.

Det socialdemokratiska kommunalrådet Marie Dalin säger till P4 Väst att allt pekar på att kommunen kommer att ge ekonomiskt stöd om Vänersborg får VM.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".