Porträtt av moderaten Martin Andreasson. Han står ute på gatan, det är sommar och han har ljusblå skjorta och grå kavaj.
Martin Andreasson (M) hoppas att partiet nu ska kunna gå vidare. Foto: Pressbild moderaterna

Många frågor kvarstår för moderaterna

Martin Andreasson (M) om partistyrelsens framtid
0:57 min

I morgon träffas moderaternas valberedning, både för att diskutera vem som kan bli ny partiledare men också för att prata om ifall partistyrelsen kan sitta kvar eller inte.

Martin Andreasson, moderat regionråd i Västra Götaland och partistyrelseledamot var för att Anna Kinberg Batra skulle sitta kvar som partiledare. Så blev det som bekant inte.

– Det är en kombination av sorg för Anna men också en lättnad eftersom det har varit en jättejobbig period, säger han.

På söndag träffas valberedningen och de har flera frågor att ta ställning till. Som vem som skulle kunna ta över som partiledare och om ifall partistyrelsen kan sitta kvar.

– Å ena sidan kan det vara nyttigt med ett stort omtag, å andra sidan tror jag att partiet skulle må bra av kontinuitet i det här läget. Det är en stor förändring att byta partiledare och vi är ganska nära ett val, så jag landar nog ändå på att kontinuiteten just nu är viktig för oss, säger Martin Andreasson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".