Jihad Nashabat samlar sig inför en frispark i bra läge.
1 av 10
Jihad Nashabat samlar sig inför en frispark i bra läge. Foto: Joel Hansson/Sveriges Radio
Petrit Zhubi har precis smällt in 1-0 på volley i krysset med nio sekunder kvar av den första halvleken.
2 av 10
Petrit Zhubi har precis smällt in 1-0 på volley i krysset med nio sekunder kvar av den första halvleken. Foto: Joel Hansson/Sveriges Radio
Petrit Zhubi gör 1-0 till IFK Uddevalla med nio sekunder kvar av den första halvleken.
3 av 10
Petrit Zhubi gör 1-0 till IFK Uddevalla med nio sekunder kvar av den första halvleken. Foto: Joel Hansson/Sveriges Radio
Petrit Zhubi gör 1-0 till IFK Uddevalla med nio sekunder kvar av den första halvleken.
4 av 10
Petrit Zhubi gör 1-0 till IFK Uddevalla med nio sekunder kvar av den första halvleken. Foto: Joel Hansson/Sveriges Radio
Petrit Zhubi gör 1-0 till IFK Uddevalla med nio sekunder kvar av den första halvleken.
5 av 10
Petrit Zhubi gör 1-0 till IFK Uddevalla med nio sekunder kvar av den första halvleken. Foto: Joel Hansson/Sveriges Radio
Petrit Zhubi gör 1-0 till IFK Uddevalla med nio sekunder kvar av den första halvleken.
6 av 10
Petrit Zhubi gör 1-0 till IFK Uddevalla med nio sekunder kvar av den första halvleken. Foto: Joel Hansson/Sveriges Radio
Petrit Zhubi gör 1-0 till IFK Uddevalla med nio sekunder kvar av den första halvleken.
7 av 10
Petrit Zhubi gör 1-0 till IFK Uddevalla med nio sekunder kvar av den första halvleken. Foto: Joel Hansson/Sveriges Radio
Lagen ställer upp inför avspark.
8 av 10
Lagen ställer upp inför avspark. Foto: Joel Hansson/Sveriges Radio
Jihad Nashabat försöker gå förbi en tysk försvarare.
9 av 10
Jihad Nashabat försöker gå förbi en tysk försvarare. Foto: Joel Hansson/Sveriges Radio
Albert Hiseni pressar sin motståndare i Regensburg.
10 av 10
Albert Hiseni pressar sin motståndare i Regensburg. Foto: Joel Hansson/Sveriges Radio

Direktrapportering: IFK Uddevalla i brygga i Uefa futsal cup

IFK Uddevalla är piskade att vinna den sista och avgörande gruppspelsmatchen mot tyska Regensburg i kvalet till Uefa futsal cup. 

Följ Joel Hanssons direktrapportering i artikeln.

Förutsättningarna är klara: IFK Uddevalla måste vinna matchen mot Regensburg från Tyskland om de ska vinna sina kvalgrupp till Uefa futsal cup. Vid kryss eller förlust går tyskarna vidare. 

Båda lagen har vunnit sina inledande matcher och har samlat ihop sex poäng var. Skillnaden är att Regensburg har 13-1 i målskillnad och IFK Uddevalla 12-1. 

– Det känns bra. Gör vi det vi ska göra så kommer vi att vinna. Det gäller att vi är fokuserade i 40 minuter, då kommer vi att ta oss vidare, säger Mikael Alfredsson, matchcoach i IFK Uddevalla futsal till P4 Väst. 

Vid vinst är IFK Uddevalla klara för Main round i Uefa futsal cup som avgörs i Finland i höst. Där väntar en ny fyralagsgrupp där det bästa laget tar sig vidare till Elite Round som är ytterligare en ny grupp med fyra lag.

Därefter återstår bara Final Four för de bästa lagen i Europa och Uefa futsal cup. 

Direktrapportering:

Lagen har värmt upp och Agnebergshallens läktare fylls på med folk.

IFK Uddevalla får även i dag klara sig utan sin lagkapten Granit Berisha som dras med en skada. Annars har tränarna Angelo Vega och Mikael Alfredsson bästa möjliga trupp till sitt förfogande. 

Hallen släcks ner, lagens marscherar in i trupp till publikens applåder och nu är det snart dags för avspark. 

IFK Uddevalla spelar i helvit och Regensburg i helt i rött. 

Matchminut:

1. Och där är matchen, gruppfinalen och den avgörande matchen mellan IFK Uddevalla och Regensburg igång. 

1. Redan efter 30 sekunder får Robert Bagger ett bra läge. Han skjuter hårt, lågt, men målvakten räddar med nöd och näppe. 

2. Betydligt mer folk i Agnebergshallen i dag jämfört med de två inledande matcherna då det var runt 500 personer. 

3. Jämn start. Regensburg har haft ett par halvläge. Uddevalla har haft det bäst i form av Robert Baggers hårda skott. 

4. Regensburg får sin klart bästa chans. Ett skott i fritt läge från vänster där målvakten Marcus Gerd kommer ut snabbt och räddar. 

5. Fotsulorna dras mot golvet, publiken klappar på läktaren och spelarna kämpar åt båda håll nere på planen. Fortfarande 0-0 i en mycket jämn fight. Kvalité, nervositet och mycket kamp understryker att detta är gruppens två överlägset bästa lag. 

7. IFK Uddevalla kommer tre mot en, får till ett avslut som räddas. Mycket, mycket farligt. 

8. Redan nu fick undertecknad reda på publiksiffran för dagen. 950 personer är i Agnebergshallen och tittar på futsal i detta nu. 

10. Fortfarande inget lag som är direkt bättre än det andra. Båda lagen har sina uppspel, snygga kombinationer och målchanser utan att sätta bollen i nät. 

11. Marcus Gerd tvingas till en fem plus-räddning när han med en benparad från nära håll får tåspetsen på bollen. Där hade många räknat med att tyskarna skulle ta ledningen. 

13. IFK Uddevalla tar time out. Fortfarande 0-0. 

15. Regensburg växer sig in i matchen allt mer när publiken vaknar till för första gången och sjunger "IFK klapp, klapp, klapp". 

16. Enligt den officiella hemsidan har IFK Uddevalla skjutit åtta skott medan tyskarna skuggar med sju skott. 

16. Oj, oj, oj så nära att Regensburg tar ledningen. Efter en kontring får en av deras spelare halvöppet mål, men bredsidar bollen en halvmeter utanför. Matchens chans så här långt. 

17. Tre minuter kvar av den första halvleken som varit långt ifrån händelselös, men mållös. 

20. Mååååål! 1-0 till IFK Uddevalla genom artisten Petrit Zhubi med en volley rätt upp i krysset. Tid kvar på klockan: nio sekunder. 

PAUS! 

21. Den andra halvleken är igång och publiken i Agnebergshallen har knappt hämtat andan efter Petrit Zhubis drömmål, en volley från dålig vinkel rätt i krysset som gav hemmalaget ledningen med 1-0. 

23. Inga större chanser i början av den andra halvleken. Just nu är IFK Uddevalla vidare till nästa runda av Uefa futsal cup.

24. Finfint läge från kanten för Regensburg, men målvakten Marcus Gerd kommer ut fem meter och blir stor som ett hus och vinkeln blir betydligt mindre. 

25. Marcus Gerd håller på att göra sin första tabbe för dagen. Släpper en enkel retur på ett löst skott. Tyskarna hugger på returen, men "bara" hörna. 

26. Matchens enda målskytt, Petrit Zhubi, kommer fri men målvakten räddar snyggt. 

27. Spelarna ropar, gnäller och gestikulerar allt mer åt domaren. Tröttheten, viljan och vinnarskallarna börjar bli allt mer påtagliga. 

27. IFK Uddevalla har med 14 minuter kvar att spela redan dragit på sig fyra frisparkar. Den sjätte, sjunde, åttonde och så vidare kommer att rendera i en långstraff för Regensburg. Nu får hemmalaget minst sagt lugna ner sig!

27. Mååål! 1-1. Guilherme Fonseca placerar in 1-1 bakom Marcus Gerd. Just nu är Regensburg vidare. 

28. Ooooh! Nära, nära. Albert Hiseni, IFK Uddevalla, i stolpen!

28. Fram och tillbaka. Tillbaka och fram igen. Nu är det Marcus Gerd som räddar de vita med en reflexräddning från nära håll. 

28. I ett anfall för IFK Uddevalla får forwarden Jihad Nashabat bollen på handen och drar därför på sig sin femte frispark. Det betyder att Regensburg tilldelas en straffspark från nio meter vid nästa frispark som Uddevalla drar på sig. 

32. IFK Uddevalla är minst sagt påverkade av de dragit på sig för många frisparkar. Är mer passiva nu och vågar inte alls gå in i närkamperna med samma kraft. 

33. Hemmalaget tar time out och får läge att prata igenom sin taktik inför de avslutande sju minuterna. Som sagt, IFK Uddevalla måste vinna matchen med minst ett mål för att ta sig vidare. För Regensburg räcker det att spela kryss. 

34. Uddevallas Jihad Nashabat får bollen på handen - igen! En kopia av situationen när Regensburg nyligen fick frispark. Men domarna vågar inte blåsa. 

34. Måååål! 1-2 till Regensburg av Luis Gustavo Perotto. Lite av en repris av kvitteringsmålet. 

34. Nu är IFK Uddevalla minst sagt i brygga. Nu måste de göra två mål, plus att de har ett straff-hot mot sig om de drar på sig frisparkar. 

36. Mååål! 1-3 till tyskarna. Det innebär att IFK Uddevalla nu måste göra tre mål för att ta sig vidare. 

37. IFK Uddevalla byter då och då ut målvakten Marcus Gerd mot en utespelare för att skaka liv i matchen. 

39. Nej. Det här fixar inte hemmalaget. Regensburg försvar lågt med hela laget och Uddevalla kommer inte till några heta chanser. 

40. Matchen är slut. IFK Uddevalla utslagna och Regensburg är vidare till main round av Uefa futsal cup.

Tack alla som följt direktrapporteringen!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".