Moderaternas logotyp
Foto: Henrik Montgomery/TT

Inga namnförslag hos lokala moderater

Ann-Sofie Alm (M): Jag ser gärna en kvinna
2:22 min

Snart är det val och det är bråttom att få fram en partiledarkandidat för moderaterna. Bland de lokala moderater P4 Väst har pratat med finns det gott om idéer på vilka egenskaper en ny partiledare bör ha - men inget namn än.

– Jag ser gärna att det blir en kvinnlig partiledare som har sina rötter utanför Storstockholm och man ska ha känt på företagsvärlden och veta vad företagarna har för villkor, säger Ann-Sofie Alm, vice ordförande för moderaterna i Västra Götaland.

Dessutom, menar hon, behöver en ny partiledare vara väl förankrad i moderat ideologi och ha förmåga att ena människor och gå hem i stugorna.

Ann-Sofie Alm har inget förslag på en ny partiledare i stunden. Det har inte de två andra lokala moderaterna P4 Väst har pratat med heller.

– Jag har inte tänkt igenom det tillräckligt mycket men det ska vara någon som är tydlig med sina budskap, säger Mats Karlsson (M), ledamot i kommunstyrelsen i Lysekil.

Även Carin Ramneskär (M), oppositionsråd i Uddevalla tycker att det är för tidigt att säga.

– Jag trodde aldrig att det skulle gå så långt så att Anna  lämnade posten. Så jag var helt oförberedd på att det skulle kunna ta den vändningen, säger hon.

Men hon vill ha någon med bred förankring i moderaterna.

– Och någon som är påläst, och kan sina frågor, säger Carin Ramneskär.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".