man och moderatlogga
Gunnar Lidell (M) är moderat oppositionsråd i Vänersborg, ledamot i länsförbundet för Moderaterna i Västra Götaland och ledamot i valberedningen för Moderaterna. Foto: privat

Västsvenskt besked om M-kandidat dröjer

Gunnar Lidell (M): Föreningarna har till senast fredag på sig
1:19 min

I helgen beslutade Moderaterna i Norrbotten att nominera Ulf Kristersson till ny partiledare. Men i Västra Götaland skyndar man långsammare.

– I morse skickade länsförbundet ut ett mejl och vi vill gärna ha in namnförslag senast fredag, säger Gunnar Lidell (M), oppositionsråd i Vänersborg och ledamot i länsförbundet för Moderaterna i Västra Götaland.

I helgen beslutade Moderaterna i Norrbotten att nominera Ulf Kristersson till ny partiledare. Långt innan deadline för nomineringar till valberedningen som är satt till 12 september.

Men Länsförbundet Moderaterna i Västra Götaland kommer att dröja med sitt förslag. Först ska de som sagt fråga moderaterna i området.

– Framförallt partiföreningar i kommuner och kretsar, men även moderatkvinnorna i den mån de har egna styrelser, säger Gunnar Lidell.

På tisdag kommer valberedningen att besluta när de ska hålla extrastämma för att välja en ny partiledare. Ett datum som diskuteras är den 8 oktober.

Gunnar Lidell är även ledamot i valberedningen och säger att de vill ha en så öppen process som möjligt bland sina medlemmar.

– Då ska vi inte ha några förutbestämda förslag utan det ska vara upp till förbunden och de olika organisationerna att komma in med förslag, säger Gunnar Lidell.

– Alla medlemmar är organiserade i en förening och sedan är det upp till föreningsstyrelsen att på lämpligt sätt höra sig för bland sina medlemmar, säger Gunnar Lidell.

Har du en egen kandidat?

– Det har jag, men den presenterar jag inte här, säger Gunnar Lidell.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".