marcus johansson
Marcus Johansson Foto: Privat
Telefonkorren

Marcus Johansson hittade drömläget i Köpmannebro

"Det händer bara en gång i livet"
1:25 min

Han lämnade Mellerud för Köpmannebro. Sedan behövdes semester för att fixa drömboendet, veckans telefonkorre heter Markus Johansson.

– Jag har fått tagit ledigt en vecka nu. Jag försöker göra klart alla byggprojekt jag börjat på i sommar, berättar Markus Johansson.

I Köpmannebro bor 37 år gamla Markus Johansson. Veckans telefonkorre som under veckorna pendlar till Trollhättan för jobb, men just nu har semester. Fixa källaren och ordna med en brygga är några saker som ska ordnas för att få klart drömboendet.

– Jag är ju egentligen uppvuxen i Mellerud. Men för ett år sedan hittade jag detta boendet. Det var ett erbjudande som bara kommer en gång i livet, förklarar Markus Johansson vidare.

Vid Dalslands kanal, mycket strandkant och bara ett stenkast från vattnet. Där hittade Markus drömboendet.

– Det var ett läge man bara hittar en gång i livet. Men det är ju en del att göra, det har stått tomt i några år. Men läget är värt det, jag gillar ju att åka båt, avslutar Markus Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".