Jakob Johansson
1 av 2
Foto: Janerik Henriksson/TT
Janne Andersson.
2 av 2
Janne Andersson. Foto: Janerik Henriksson/TT

Jakob Johansson taggad för nästa utmaning i VM-kvalet

"Vi har en god känsla efter vinsten mot Frankrike"
3:30 min

Minnet av Frankrike-matchen gjorde sommaren extra fin. Men nu när Jakob Johansson & Co är tillbaka till arbetet är segern glömd.

Landslagssamlingen i Sofia är inledd och redan på torsdag väntar Bulgarien i VM-kvalet.

– Vi har en go' känsla efter vinsten mot Frankrike. Men då var då, nu har vi två tuffa matcher framför oss. Det är alltid svårare att spela på bortaplan, säger Jakob Johansson till Radiosporten.

– Alla hanterar det här på olika sätt, men för mig personligen är det lätt att gå vidare från Frankrikematchen och börja på noll, säger Johansson.

Ola Toivonens långa spark i slutet av mötet med Frankrike resulterade i en fin 2-1-seger och att Sverige fick ett grepp om första platsen i VM-kvalet.

Just nu gäller dock förbundskapten Janne Anderssons välanvända mening: då var då, nu är nu.

Nu handlar det bara om de närmaste matcherna som väntar, och enligt förbundskapten Andersson inleds samlingen mot ett "annat" Bulgarien än vad Sverige mötte på Friends arena tidigare under kvalspelet.

För att få bästa möjliga förberedelser inför det tajta spelschemat - Bulgarien på torsdag och Vitryssland på söndag - har landslaget valt att inleda samlingen i Sofia.

Radiosporten sänder båda matcherna direkt i P4

Och det finns en del att göra. Vid sidan av allt det vanliga behöver Janne Andersson reda ut hur det egentligen är med Albin Ekdal, Hamburg, och Marcus Rohdén, Crotone.

– Albin har spelat första matcherna i Bundesliga med ryggproblem, men gjort det jättebra. Jag hoppas han är så pigg att han kan spela på torsdag, säger Janne Andersson till Radiosporten.

– Rohdén har problem med ledbandet i utsidan av knäet, men han lämnade klartecken i lördags för att spela för fullt.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".