Mattias Wetterberg bowling
Mattias Wetterberg vann individuellt SM-guld i juli. I november åker han till Las Vegas för VM.

Mattias Wetterberg uttagen till bowling-VM

Mattias Wetterberg, uppväxt i Uddevalla och Lysekil, är uttagen i den svenska truppen som i november åker till Las Vegas för Bowling-VM.

Vart fjärde år spelas damernas och herrarnas VM på samma plats. I år går det samlade VM i Las Vegas mellan den 24 november och 4 december.

Biljetten till Vegas är bokad för Mattias Wetterberg som på tisdagen blev uttagen i den svenska landslagstruppen.

Wetterberg är uppväxt i Uddevalla och Lysekil och vann så sent som i juli sitt första individuella SM-guld. Till vardags tillhör han Partilleklubben Team Pergamon.

– Vi åker för att prestera och de här är de vi bedömer kan göra det, kommenterar förbundskaptenen Johan Ekström uttagningen i ett pressmeddelande.

Sveriges trupper till bowling-VM:

Damer: Ida Andersson, Högland, Sandra Andersson, Engelholm, Nina Flack, Team X-Calibur, Isabelle Hultin, Wåxnäs, Cajsa Wegner, Femtionian, Jenny Wegner, do.

Herrar: Pontus Andersson, Team Clan, Daniel Fransson, Team Pergamon, Markus Jansson, Jösse, Martin Larsen, Team Pergamon, Jesper Svensson, do, Mattias Wetterberg, do.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".