Bild på Jenny Johansson och Markus Castro.
1 av 2
Prodducenten Jenny Johansson och regissören Markus Castro spelar in sin första långfilm utanför Uddevalla. Foto: Peter Olsson/Sveriges Radio
Bild på Ahmad Fadel och Adel Darwish.
2 av 2
Ahmad Fadel och Adel Darwish från Syrien spelar två av rollerna i filmen "En sommarnattsdröm". Foto: Peter Olsson/Sveriges Radio

De spelar in sin drömfilm i skogarna utanför Uddevalla

Markus Castro: Jag har kämpat hela mitt liv för att komma hit.
0:57 min

Just nu spelas Markus Castros debutfilm "En sommarnattsdröm" in utanför Uddevalla.

Filmen skildrar ett par syriska flyktingars möte med både den svenska naturen och människorna.

– Det handlar om en syrier som kommer till Sverige och hamnar i storskogen men också hur han möter en svensk tjej och därmed det svenska samhället, förklarar regissören och manusförfattaren Markus Castro.

Han och producenten Jenny Johansson har båda en bakgrund i reklamfilmen men har länge drömt om att göra en långfilm. Det är är deras debut.

– Det här är mitt livs dröm och det är en så angelägen historia att berätta. Den är både vacker, sorglig och kontroversiell, säger Marcus Castro.

Omkring femton personer är just nu samlade i trakten utanför Uddevalla för att genomföra inspelningarna under några veckor.

– Det är hektiskt och ett stort arbete att filma ute i skogen, säger Jenny Johansson.

Filmen spelas in med gammaldags 35-millimetersfilm och har ingen stor finansiär i ryggen.

– Vi har skrapat ihop pengar själva men hoppas förstås att exempelvis Film i Väst ska vara intresserade att hoppa på projektet så småningom, säger Marcus Castro.

Förhoppningen är att Göteborgs filmfestival och andra festivaler ska vara intresserade av att visa filmen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".