1 av 3
Avspärrning guldrån
2 av 3
Polisen spärrade av delar av Kungsgatan i Uddevalla för att kunna genomföra en teknisk undersökning. Foto: Peter Olsson/Sveriges Radio

Rån mot guldbutik i centrala Uddevalla

Tommy Nyman: Vapenliknande föremål hittats längs flyktvägen
0:23 min

En guldbutik på Kungsgatan i Uddevalla rånades vid lunchtid och en person i butiken misshandlades. Därefter flydde två maskerade gärningsmän till fots. Trots sökande med helikopter har polisen inte gripit någon.

– Det här är hemskt. Det är mitt på dagen. Jag blir jätteupprörd, säger Noora Assad som driver en butik på Kungsgatan och som blev ögonvittne till hur rånarna flydde från platsen.

Det var strax efter klockan halv ett på torsdagen som två maskerade rånare klev in i en guldbutik i centrala Uddevalla.

Det är oklart vad rånarna har fått med sig från butiken och enligt polisen ska en person i butiken ha blivit misshandlad i samband med rånet. Personen fick föras till sjukhus.

De två rånarna, som ska ha kommit till platsen på moped och ha burit hjälm i samband med rånet, ska sedan ha försvunnit till fots och söks under eftermiddagen av polisen i området. Trots att ingen har gripits ser polisen positivt på förutsättningarna att hitta dem.

–  Utredningsläget ser ganska bra ut. Vi sammanställer allting från händelsen och det finns en del intressanta fynd som ska dna-spåras, säger Tommy Nyman, polisens presstalesman.

Det ryktades också om skottlossning i samband med rånet, men det är inget som polisen kan bekräfta. Däremot ska polisen ha hittat ett vapenliknande föremål längs rånarnas flyktväg.

– Vi har hittat ett vapen som inte är ett riktigt vapen, alltså det är inget skjutvapen, som vi kan sätta i samband med rånarna. Den tar vi i beslag för att tekniker ska undersöka den, säger Tommy Nyman.

En anmälan skrivs angående rån alternativt grovt rån. Polisen ber allmänheten om tips om rånet, numret dit är 11414.

Texten uppdateras.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".