Ett tomt bord syns framför Moderaternas logotyp.
Foto: Henrik Montgomery/TT

Bildt fortfarande het bland Moderater i Väst

Ann-Sofie Alm (M): Vi behöver en partiledare som kan ena Moderaterna och Alliansen
0:50 min

Carl Bildt är fortfarande ett hett namn bland moderaterna i Västsverige. Trots att han har sagt att han inte vill ställa upp som partiledarkandidat.

– Vi behöver ha en partiledare som snabbt kan ena och leda både moderaterna och Alliansen till valseger, säger Ann-Sofie Alm (M), oppositionsråd i Munkedal och vice ordförande i moderaterna i Västra Götaland.

Även bland moderaterna i Trollhättan står Bildt som första namn på listan.

– Carl Bildt, Peter Danielsson och Camilla Waltersson Grönvall, Elisabeth Svantesson och Ulf Kristersson, i den ordningen, säger Peter Eriksson (M), kommunalråd i Trollhättan.

Moderaterna i Tanum har också enats om att ha Carl Bildt som förstanamn. Peter Danielsson kommer som andranamn och Ulf Kristersson på tredje plats.

– Det har man sett sedan tidigare att man har ändrat sig och sedan sagt ja. Jag tror att han kommer att få många nomineringar och att han kan ena partiet, säger Liselotte Fröjd (M), kommunalråd i Tanum.

Idag klockan 13 träffas förbundsstyrelsen i Västra Götaland för att gå igen om de nomineringar som har kommit in. Senast 11 september ska de lämna in ett eller flera förslag till valberedningen.

– Än så länge är Carl Bildt en stark kandidat och Ulf Kristersson är också en stark kandidat, säger Ann-Sofie Alm.

Idag startar även ett provval bland Moderaterna i Västsverige och håller på i två veckor.

– Så att de får välja den kandidat som de anser företräder dem bäst. På riksdagslista och regionlista, säger Ann-Sofie Alm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".