Bild på Rimnershallen och fotbollsspelare i förgrunden
1 av 2
Uddevalla Open lockar 27 fotbollslag till Uddevalla. Foto: Elin Angvarson/Sveriges Radio
Tränare Kenneth Carlsson och två fotbollsspelare står framför fotbollsplan
2 av 2
Tränare Kenneth Carlsson, lagkaptenen Tomas Andersson och spelaren Lukas Fridberg för laget Nybygget från Kungsbacka. Foto: Elin Angvarson/Sveriges Radio

Parasportturnering intog Uddevalla

Tränare för Nybygget: Alla får spela efter sin förmåga
1:08 min

Golf, bowling, fotboll och racerunning blev det mycket av i helgen när Uddevalla Open gick av stapeln. Temat: Idrott för alla.

Den 2-3 september hölls den nordiska turneringen Uddevalla Open i Uddevalla. Målet är att ge god tillgång till sport och idrott för alla, men också visa att det är möjligt att utöva olika sporter med funktionsnedsättning. 

Kungsbacka IF Nybygget har kommit ända till final i fotbollsturneringen.

– Man ska ha roligt på plan, det är det bästa. Vinna ska man också göra, säger Tomas Andersson, lagkapten för Kungsbacka IF Nybygget.

Laget är varierat med många olika åldrar och blandat med både tjejer och killar. Kenneth Carlsson har varit tränare för Kungsbacka IF Nybygget sen det startades 2005. Nu har de åkt för att tävla och hamnat i final efter fyra matcher.

– Vinna är inte det viktigaste. Det viktigaste är att killarna och tjejerna har det roligt, säger tränaren Kenneth Carlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".