Blåvitts ordförande, Frank Andersson, säger att klubben tänker ta till hårdare åtgärder mot supportrar som bråkar.
Blåvitts ordförande, Frank Andersson. Foto: Sverige Radio

Blåvitts ordförande Frank Andersson avgår

IFK Göteborgs supportrar har den senaste tiden varit kritiska till klubbordföranden Frank Andersson och har i banderoller på läktarna krävt hans avgång.

Nu får dem som de vill. Andersson meddelar att han inte ställer upp för omval vid nästa årsmöte i mars nästa år.

– Det har varit en ära, men också en väldigt tidskrävande period. Framöver ska jag prioritera andra saker i mitt liv, säger han.

– När man går på hemmamatch och det hänger en lång vepa där supportrarna kräver ens avgång, då känns det inte jättekul.

Han säger till klubbens webbplats att skälet till att han meddelar sin avgång redan nu är att han vill ge valberedningen "optimala förutsättningar" att hitta en efterträdare.

– Jag är stolt och glad över att i två år haft möjligheten att vara ordförande i den finaste av föreningar och varit med om såväl sportsliga höjdpunkter som angelägna beslut för framtiden. Den till Ullevi flyttade hemmapremiären mot Malmö FF, med hyllningarna av våra Uefa-cuphjältar från 1982 och 1987, var något alldeles extra. För framtiden tror jag att den nya hybridgräsplanen på Kamratgården och utvecklingen av akademin kan ha en enorm betydelse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".