Emil Gustafsson, kebabspecialist till höger, och en bild på en kebab till vänster.
Emil Gustafsson åker på kebabresor till Tyskland. Observera: Montage Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT, Tommy Öster/Sveriges Radio
Kebabens dag

Han äter hundratals kebaber varje år

Emil Gustafsson: Den ultimata maträtten
1:48 min

Kebab har blivit kungen av snabbmat. Och för Emil Gustafsson har det blivit huvudföda. I dag firar han kebabens dag – med sina bästa kebabtips.

– Det är en konstform som inte får den respekt den förtjänar. Den innehåller lite av allt: kött, sallad, bröd och den går att variera på mängder av sett. 

 Hur är en riktigt kebab?

– Den har rödkål, det är viktigt. Sen gärna en tomatbaserad sås och den ska serveras i rostat bröd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".