En bild på en polisuniform och vattenflaskor.
En ungdomsledare i Fyrbodal misstänks för brott. Foto: Erik Thulin, polisen och Fredrik Sandberg / SCANPIX

Idrottsledare misstänkt för sexuella ofredanden

Den idrottsledare i Fyrbodal som stängts av efter misstankar om ofredande är nu misstänkt för flera fall av sexuellt ofredande.

– Nu har vi hört ungdomarna och just nu hör vi den person som är misstänkt. När det är gjort tar åklagaren beslut om vad som händer, säger den polis som utreder fallet till P4 Väst.

Polisen har fått in minst fyra anmälningar om sexuellt ofredande. Den misstänkta är en idrottsledare i Fyrbodal som sedan klubben fick veta vad som hänt varit avstängd.

– Det kan komma in fler anmälningar när det uppdagas att det här har hänt. Det kan vara fler som vi inte vet om än som också råkat illa ut, säger den polis som utreder fallet.

Under tisdagsförmiddagen pågick förhören med den misstänkta och det är i nuläget okänt hur idrottsledaren ställer sig till misstankarna. De som gjort anmälningarna är i femtonårsåldern och är idrottare där ledaren varit verksam.

– Vi pratar om sexuella ofredanden, det kan vara allt ifrån att man säger saker eller att man tar på någon utanpå kläder. Det är ett enormt stort spridningsfält. Men det ska ha en sexuell karaktär, säger utredaren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".