Bild på Joakim Lundqvist i Brålanda.
Joakim Lundqvist i Brålanda sökte och fann de två som hjälpte honom efter cykelolyckan. Foto: Peter Olsson/Sveriges Radio

Joakim fick fatt i "änglarna utan vingar"

Räddande ängeln Ulf: Det var ren slump
1:15 min

Joakim Lundqvist från Brålanda råkade ut för en cykelolycka för en vecka sedan. Genom P4 Västs hjälp har har han nu fått kontakt med de bilister som stannade och hjälpte honom.

– Jag trodde inte det fanns så snälla människor, säger Joakim Lundqvist.

Vaktmästaren i Frändefors var på väg mot Brålanda förra veckan då han cyklade omkull vid järnvägsövergången norr om Frändefors.

– Jag låg vid vägen och kunde knappt kravla mig därifrån.

Då stannade en bil med släpvagn och hjälpte honom att komma till vårdcentalen, och därifrån vidare med ambulans till NÄL för opereration av benbrott.

Joakim Lundqvist bad P4 Väst att hjälpa till att få kontakt med de två bilister som stannade på E45:an vid Frändefors och hjälpte honom.

– Jag vill tacka dem och bjuda dem på en överraskning. Jag kallar dem mina änglar utan vingar.

Och Joakims änglar hörde av sig.

– Det var min son och jag. Det var ren slump. Jag bara såg att det var nåt bylte mitt vid spåret och sa till August att vi måste stanna, säger Ulf Andrén till P4 Väst och fortsätter:

– Jag sprang bort till Joakim för att se hur det var med honom. Då låg han där och letade efter sin mobiltelefon, berättar Ulf Andrén.

– Han är som en ängel utan vingar. Jag är jävligt tacksam. När inte benen lyfter, jag visste inte var jag skulle ta vägen och behövde hjälp, säger Joakim.

En kommentar som värmer Ulf Andrén.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".