En bild på en polisuniform och vattenflaskor.
En ungdomsledare i Fyrbodal misstänks för brott. Foto: Erik Thulin, polisen och Fredrik Sandberg / SCANPIX

Idrottsledare anhållen för ofredande

En ungdomsledare i Fyrbodal har anhållits misstänkt för ofredande av olika slag mot ungdomar i idrottsföreningen.

Den misstänkta är en idrottsledare i Fyrbodal som sedan klubben fick veta vad som hänt varit avstängd. Klubben har också informerat alla medlemmar i föreningen via ett brev.

Åklagaren säger till P4 Väst att den misstänkte anhölls i går på sannolika skäl, den högre misstankegraden.

– Jag vill inte säga vilka brottsrubriceringar det är i dagsläget. Men det handlar om ofredande av olika slag. Vi är i ett tidigt läge i utredningen, säger åklagaren till P4 Väst.

Enligt polisen har det kommit in fler än fyra anmälningar om bland annat sexuellt ofredande. Exakt hur många anmälningar som gjorts vill polisen inte säga.

Men enligt uppgifter till P4 Väst kan det vara minst tolv ungdomar som har utsatts av idrottsledaren. Det är dock oklart hur många av dem som har polisanmält hittills.

Polisen utesluter heller inte att det kan komma in fler anmälningar.

Under tisdagen har förhör pågått med den misstänkta och det är i nuläget okänt hur idrottsledaren ställer sig till misstankarna. 

De som gjort anmälningarna är i femtonårsåldern och är idrottare där ledaren varit verksam.

– Vi pratar om sexuella ofredanden, det kan vara allt ifrån att man säger saker eller att man tar på någon utanpå kläder. Det är ett enormt stort spridningsfält. Men det ska ha en sexuell karaktär, säger utredaren på polisen till P4 Väst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".