En bild på en boll och en polisbil.
En man misstänks för flera sexofredanden. Foto: Johan Nilsson/TT, Anders Wiklund/TT

Idrottsledaren från Fyrbodal släpps på fri fot

Åklagaren: Jag får ta en funderare om överklagan
1:50 min

Idrottsledaren från Fyrbodal, som varit ledare i två lokala klubbar, är misstänkt för 15 fall av sexuella ofredanden mot flera unga personer. Tingsrätten släpper honom på fri fot, men han är fortfarande misstänkt.

Klockan 13.30 leddes den misstänkte mannen in i rättssalen för häktningsförhandling. Iklädd grå tröja hade han luvan över huvudet. 

– Han verkar nedstämd, men tittar mot åklagaren och domaren, sa P4 Västs reporter på plats Victor Jensen.

Idrottsledarens advokat Linn Scholander förklarade att den misstänkte förnekar brott och vill släppas på fri fot.

Tingsrätten beslutade att förhandlingen skulle hållas bakom stängda dörrar.

Efter en timmes förhandling meddelade tingsrätten att mannen ska släppas på fri fot. Men han är fortfarande på sannolika skäl misstänkt för brotten.

– Jag får ta en funderare vad jag tycker att det medför för utredningen och bestämma mig om jag kommer att överklaga eller inte, jag vet inte det ännu, säger kammaråklagare Katarina Olsson.

Det är minst sex unga personer som anmält att de blivit sexuellt ofredade av den misstänkte idrottsledaren. Brotten ska ha begåtts på flera olika platser i Västsverige.

Mannen är misstänkt för 15 fall av sexuellt ofredande och ett fall av sexuellt tvång, men han nekar till brott.

– Personen förnekar brott. I övrigt kan jag inte gå in på personens inställning till anklagelserna, sa mannens försvarsadvokat Linn Scholander till P4 Väst på förmiddagen.

Brotten ska ha begåtts från början av 2016 till slutet av augusti i år.

De två idrottsklubbar som mannen varit engagerad i stängde av honom direkt efter att de fått reda på att han polisanmälts.

– Det är klart att det är allvarligt, nu får vi låta polisen fortsätta sin utredning, sa ordföranden i den ena klubben till P4 Väst.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".