Bild på Peter Asp, Trollhättans kommun
Peter Asp, presschef på Trollhättans kommun framför Macken-lekplatsen. Foto: Peter Olsson/Sveriges Radio

Lekplatser höjer omsättningen i Trollhättans cityhandel

Peter Asp: Det hade vi inte förutsett
1:01 min

De nya lekplatserna i centrala Trollhättan är en av förklaringarna till att handeln i Trollhättan ökat det senaste året.

– Det är flera handlare som har sagt att de fått stor tillströmning av kunder på grund av de nya lekplatserna, säger Peter Asp som är presschef på Trollhättans stad.

Enligt en rapport som organisationen Fastighetägarna presenterade för några veckor sedan så hör Trollhättan till de städer där handeln i stadskärnan har ökat mest mellan 2015 och 2016.

Staden kommer på en delad fjärdeplats i topptabellen med 7,1 procents ökning av omsättningen.

Skrotnisselekplatsen på Spikön öppnade sommaren 2015 och Mackenlekplatsen ett år senare och många handlare uppger att de har del i ökningen för cityhandeln.

– Många kommer från andra håll till Trollhättan för att besöka lekplatserna. De besöker den ena på förmiddagen och den andra på eftermiddagen och passar på att handla och äta däremellan, säger Peter Asp,

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".