Polisens avspärrning vid brottsplatsen söder om Strömstad.
Arkivbild. Foto: Tommy Öster/P4 Väst Sveriges Radio

Storbråk utanför pizzeria

Ett tjugotal ungdomar hamnade i bråk i Brastad i fredags kväll. Polisen tog upp en anmälan om misshandel och körde sedan hem flera av de inblandade till deras föräldrar.

Det var vid halv tiotiden i fredags kväll som en kvinna ringde polisen och bad om hjälp. Det var stökigt på parkeringen utanför en pizzeria och någon ska ha blivit misshandlad med ett järnrör.

– Några ska ha försvunnit iväg med bil när polisen kom men ett tjugotal var kvar på platsen, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen.

Sedan blir det rörigt på platsen. Flera flyr till fots och andra kommer körande till platsen med bil.

– Sedan blir det slagsmål igen. Personen som kommer körande slåss genom bilrutan med någon på platsen. Han vill inte gå ur bilen men kunde ändå sträcka sig ut och slåss lite, säger Ulla Brehm.

Enligt polisen försökte några vuxna hålla koll på ungdomarna och två ambulanser kallades till platsen samtidigt som flera bilar kommer körande. Drygt en halvtimme efter larmet börjar det lugna sig på platsen och en polispatrull ger sig ut för att leta efter några av de försvunna killarna.

De hittade en misshandlad 16-åring som fick skjuts hem till sina föräldrar och ytterligare en 14-åring som tycks vara i gott fysiskt skick men som också han fick åka polisbil hem.

En anmälan om misshandel skrivs. Två personer är misstänkta för att ha misshandlat 16-åringen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".