William Segerdahl
Sångaren William Segerdahl från Vänersborg gör succé med låten U-Turn. Foto: Klaus Buchholz / Sveriges Radio

Popdebut från Vänersborg blev viral hit

1:45 min

William Segerdahl, Linus Thorcell och Jonathan Bergenwall från Vänersborg har producerat en poplåt som blev en viral hit på streamingtjänsten Spotify.

Att få sin första riktiga popproduktion att bli en viral hit är inget dåligt betyg för musikeleven William Segerdahl från Vänerparkens skola i Vänersborg.

Tillsammans med sina kompisar Linus Thorcell och Jonathan Bergenwall komponerade han låten U-Turn som inom bara några dagar hamnade på den virala topplistan av streamingtjänsten Spotify.

– Vi tänkte mest att vi skulle bara göra en rolig grej. Sen gick det kanske tio dagar och så bara smällde det, säger William Segerdahl som sjunger och skrev låtens text.

Viral 50 Sweden heter listan och listar dels de artister som användarna av streamingtjänsten lyssnades mest på inom kort tid och dels de låtar som blivit mest spridda i sociala medier. På det sättet mäts artisternas växande popularitet. I helgen gick U-Turn in på plats 20 och klättrade snart upp till 12:e plats.

– Först så fick vi några streams och sen så bara – helt plötsligt – så kom vi upp på virallistan. Det är väldigt hård konkurrens men vi är väldigt tacksamma att vara där. Vi kommer att göra massa mer låtar, berättar han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista