Telefonkorren: Stefan Lind från Vänersborg
Telefonkorren: Stefan Lind från Vänersborg Foto: Privat

Barn, bolag och bil är intresset för veckans telefonkorre

Stefan Lind: Det går 50 dåliga idéer på en bra
1:24 min

Egenföretagaren med tre barn, villa och Volkswagen av äldre modell. I dag lärde vi känna Vänersborgaren Stefan Lind.

Korretelefonen har vart ute sedan januari. Varje tisdagsmorgon rings den upp och vi frågar var telefonen är. I dag landade den i Vänersborg. 

– Jag är egenföretagare, jobbar mest på min solskyddsfirma här i Vänersborg. Men vi är ett gäng kompisar som har några företag förklarar Lind. 

Karaktären av bolagen har varierat över åren. Från IT och reklam till persienner. Men sättet man tar fram idéerna på är det samma.

– Man får en rolig idé. Sen hittar man en trevlig person som man kan arbeta med, så parar man ihop dom, säger Stefan Lind.

– En bra idé som vi en gång hade som vi inte gjorde någonting med, är att skicka sms till kundklubbar. Det skulle vi gjort något med, förklarar Stefan Lind vidare.

Givetvis är det inte bara företaget som snurrar i tankarna. För Stefans del finns även en hobby av äldre karaktär hemma vid. 

– När man kommit hem och ätit middag. Då kanske man går ut i garaget och skruvar på min Volkswagen cabriolet från 1964. Man har något hemma som man skruvar på ett tag, sen byter man, avslutar Stefan Lind.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".